Stekelenburg legt na Ajax-afscheid uit waarom hij stopt: 'Wist dat 'ie ging komen'

Stekelenburg legt na Ajax-afscheid uit waarom hij stopt: 'Wist dat 'ie ging komen'

21-05-2023 17:55 Laatste update: 21:08
8

Maarten Stekelenburg heeft zondag rond de laatste thuiswedstrijd van Ajax afscheid genomen van het publiek in de Johan Cruijff Arena. De veertigjarige doelman kampt met een pijnlijke rug en vindt het mooi geweest.

Stekelenburg kondigde zijn voetbalpensioen eerder deze week aan. "Het was een lastige dag, maar ik wist dat 'ie ging komen", zegt de oud-international, die drie jaar geleden terugkeerde in Amsterdam, tegen ESPN over zijn 'emotionele' afscheid.

Wedden

Meer odds

"Ik voel me nog goed, maar er zijn veel pijntjes. Ik vind trainen en duiken nog steeds hartstikke leuk, maar iedere ochtend opstaan met pijn in je rug, dat hoeft niet meer. Ik vind het mooi geweest. Je ook te lang doorgaan natuurlijk en dan komen er ook weer blessures, en zit je uiteindelijk meer binnen dan buiten."

Als Stekelenburg nog wekelijks had gekeept, was het een ander verhaal geweest. "Nu ga ik genieten met mijn gezin en dingen doen die ik heel lang niet kon doen. Ik stap er voor nu uit en kijk dan wel verder." Lachend: "Ik acht de kans dat ik trainer word niet zo groot."