'Mede 'eigenwijze' Van Nistelrooij zorgt voor onrust: clubleiding komt bijeen'

'Mede 'eigenwijze' Van Nistelrooij zorgt voor onrust: clubleiding komt bijeen'

22-05-2023 22:11 Laatste update: 22:18
154

PSV bevindt zich in een op het oog zorgelijke situatie, schetst het Eindhovens Dagblad. Maandag is er volop overleg geweest in Eindhoven, met als uitkomst dat Ruud van Nistelrooij dinsdag 'gewoon' de training leidt.

Zondagavond kwam naar buiten dat Van Nistelrooij op gespannen voet leeft met zijn assistenten en dat bepalende spelers bij de directie hebben geklaagd over het functioneren van de trainer. Het ED bevestigt dit in zekere mate en schrijft dat het 'op zijn zachtst gezegd weleens kalmer is geweest'. 'De PSV-leiding heeft de hele boel maandag geëvalueerd en besloten dat Van Nistelrooij dit seizoen hoe dan ook afmaakt', klinkt het.

Wedden

Meer odds

De ontstane onrust is niet iets van specifiek deze dagen. 'Het hele seizoen zijn er af en toe 'dingetjes' binnen de technische staf en klagen plukjes spelers links en rechts over de gang van zaken. Dat zijn niet altijd bepalende pionnen, voor de duidelijkheid, want uiteraard zijn reserves ontevreden.' Eerder deze maand zou een deel van de spelersgroep zijn zorgen hebben geuit bij de directie.

Naar verluidt wist Van Nistelrooij hier van af. De PSV-selectie maakt zich zorgen over het aanstaande vertrek van assistent André Ooijer en een mogelijk exit van de 'volstrekt onmisbare' Fred Rutten. 'De spelers maken zich grote zorgen als Van Nistelrooij alleen komt te staan, omdat dan ongelooflijk veel trainerservaring wegvalt.'

Onder de stafleden zou het ook al een tijdje rommelen. Van Nistelrooij wordt omschreven als 'eigenwijs', terwijl assistent Javier Rabanal een 'te dominante' rol aanneemt. 'Onder anderen het niet of minder opstellen van Olivier Boscagli en Érick Gutiérrez is binnen de staf weleens bekritiseerd, zo stellen bronnen.'