Simons onthult opties buiten PSV vorige zomer: 'Ajax kwam niet met een plan'

Simons onthult opties buiten PSV vorige zomer: 'Ajax kwam niet met een plan'

23-05-2023 21:15 Laatste update: 22:39
76

Xavi Simons kon een hele hoop andere keuzes maken toen hij vorig jaar zomer voor PSV tekende. Onder andere clubs uit Spanje, Duitsland en Engeland waren in de markt voor de Nederlander, maar de club die niet kwam was die uit zijn geboorteplaats: Ajax.

Het had dus zo maar mogelijk geweest dat Simons in het buitenland bleef. "Ik had dat altijd in mijn hoofd. Ik wilde niet terug naar Nederland. Uiteindelijk wilde ik toch wel die stap maken, omdat PSV kwam en ik wilde gewoon zien hoe het met nieuwe jongens zou gaan. Toen ik bij PSV kwam wist ik vanaf dag één dat het goed zat. Ik kende al wat jongens hier, maar ik had meteen met iedereen hier een vibe en het klikte gelijk."

Simons vertelde bij de Kick ‘T Met van Ziggo Sport, dat er genoeg clubs in de markt waren. Ajax is daarentegen niet eens gekomen voor de aanvaller. "Ik kom inderdaad uit Amsterdam, maar de mogelijkheid om naar Ajax te gaan is er nooit geweest. Als zij ook met een plan waren gekomen en me dat goed uit hadden gelegd, dan had het wel gekund. Maar ze hebben nooit contact gezocht."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!