NAC verslaat MVV, maar dankt vooral de fans voor eerbetoon aan overleden clubicoon

23-05-2023 22:59 Laatste update: 23:58
19

NAC Breda heeft dinsdagavond het voordeel gepakt in het play-offs tweeluik met MVV. De Bredanaren wonnen in eigen huis met 1-0 door een penalty van Odysseus Velanas. De wedstrijd stond in het teken van het overleden clubicoon van NAC, Hans van den Dungen.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de 61-jarige oud-speler en ambassadeur van NAC. Hij kwam deze week plotseling te overlijden. Ook tijdens de wedstrijd gaven de fans van allebei de clubs nog een mooi eerbetoon aan Van den Dungen. Er werd ook een mooi spandoek in het stadion opgehangen.

De eerste helft van het duel ging wat op en neer, maar echt enorme kansen kwamen er niet. Toch brak Velanas, één van de belangrijkste spelers bij NAC, zelf de ban vlak voor rust. Hij versierde een penalty en ging daarna zelf achter de bal staan. Hij ronde ijzig af en deelde daarmee een mentale tik uit aan de Limburgse tegenstanders.

Na rust dachten zo wel NAC als MVV dat ze nog een keer gescoord hadden. De doelpunten van Jort van der Sande en Mart Remans gingen echter niet door vanwege buitenspel. NAC pakte uiteindelijk de overwinning, waardoor ze met een voorsprong afreizen naar Maastricht aanstaande zaterdag.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!