Adembenemende kraker in de Premier League: City en Brighton delen de punten

24-05-2023 22:54 Laatste update: 23:00
8

Manchester City en Brighton & Hove Albion deelden de punten op een zeer boeiende woensdagavond in de Premier League. In een bloedstollende kraker met twee afgekeurde goals en een werelddoelpunt kon geen van beide teams aan het langste eind trekken.

Manchester City begon bijna op volle oorlogssterkte, maar zonder vaste keeper Ederson aan het duel met Brighton. Brighton had een basisplek voor de Nederlandse verdediger Jan Paul van Hecke. De voormalig sc Heerenveen-speler mocht het Noorse fenomeen Erling Haaland afstoppen. In de beginfase kopte Haaland een voorzet van Phil Foden net over het Brighton-doel. In de 25ste minuut was hetzelfde duo belangrijk voor City en mocht het Engelse talent op aangeven van Haaland de 0-1 intikken.

Iets minder dan tien minuten later schoot Brighton-aanvaller Kaoru Mitoma de 1-1 binnen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege een handsbal. Een goal van The Seagulls hing in de lucht en in de 39ste minuut was het wel raak voor de Premier League-sensatie.  De negentienjarige Julio Enciso verraste doelman Stefan Ortega met een weergaloze poeier en zette zijn team op gelijke hoogte.

City leek ook na rust niet bij machte te zijn om op voorsprong te komen, maar Haaland kwam ontzettend dichtbij in de tachtigste minuut. De topspits deed wat hem in de beginfase niet lukte en kopte een voorzet binnen. De VAR zag dat de Noor zijn tegenstander aan het shirt trok en keurde het doelpunt af, waardoor de stand op 1-1 bleef in dit spannende voetbalgevecht.