Álvarez dicht bij Ajax-vertrek : 'Als het meezit volgende week'

Álvarez dicht bij Ajax-vertrek : 'Als het meezit volgende week'

26 mei - 23:55 Laatste update: 27 mei - 00:08
75

Edson Alvárez is niet al te lang meer speler van Ajax. Dat verwacht Mike Verweij, de Ajax-watcher van De Telegraaf. Álvarez gaat komende zondag met de Amsterdammers nog op bezoek bij FC Twente, maar lijkt binnenkort de overstap te gaan maken naar de Bundesliga. 

"Sven Mislintat is heel druk bezig. Vooral met puin ruimen, want er zijn een heleboel jeugdspelers die uit hun contract liepen en lopen", aldus Verweij in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. "Als het meezit denk ik dat hij volgende week zijn eerste transfer afrond. Ik denk dat hij Álvarez gaat verkopen aan Borussia Dortmund. Het zal ongeveer tussen de dertig en veertig miljoen opleveren, met bonussen."

Ajax presenteerde deze week Kelvin de Lang als nieuwe hoofdscout. Hij komt over van Manchester City. "Mensen die je in de voetballerij spreekt, zeggen: een slimme en correcte jongen met een mooie voetbalvisie. Ik heb Mislintat erover gesproken en hij vond het heel belangrijk om de Nederlandse identiteit binnen Ajax te bewaken", vervolgt Verweij. 

Daarnaast lijkt Mislintat een directeur voetbalzaken te zijn die op zijn scoutingsapparaat vertrouwt, althans, die indruk kreeg Verweij. "Hij vindt data heel belangrijk, maar hij zegt: de ogen van Hans van der Zee (Ajax-scout, red.) zijn ook gigantisch belangrijk. Bij Dortmund had hij een scout van 75 en als hij belde, dan wist hij: die heeft iets gezien. Die reputatie heeft Hans ook. Hij is echt een hele goede scout.”

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!