Simons ziet 'veel factoren' rond PSV-toekomst: 'In de zomer gesprekken met club'

Simons ziet 'veel factoren' rond PSV-toekomst: 'In de zomer gesprekken met club'

28-05-2023 17:13 Laatste update: 17:16
41

Xavi Simons geeft toe dat hij het moeilijk heeft met het vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV. Of de twintigjarige aanvaller zelf in Eindhoven blijft, kon hij meteen na de zege op AZ nog niet zeggen.

Door de zege in Alkmaar stelde PSV de tweede plaats in de Eredivisie veilig. "Persoonlijk had ik echt die Champions League-spot in mijn hoofd. Ik wilde het team echt helpen, lekker dat dat is gebeurd", zegt hij bij ESPN. De spelmaker kroonde zich bovendien tot topscorer van de Eredivisie, samen met Douvikas. "Ja, prachtig. Het was in het begin niet mijn doel, maar als je dichtbij komt dan zit het wel in je achterhoofd. Mooi dat ik het goed kon afmaken."

Vervolgens kon Simons niet om vragen over het vertrek van Ruud van Nistelrooij heen. "Persoonlijk vond ik het moeilijk", stelt hij. "Ik heb echt een goede band met de trainer en ben echt dankbaar voor wat hij voor me heeft gedaan. Hij heeft me hier gebracht en me op dit podium laten spelen. Ik denk dat het voor iedereen wel een verrassing was." Eerder werd de berichtgeving dat ook Simons over Van Nistelrooij had geklaagd al tegengesproken. "Als ze mijn naam erin willen zetten, dan is dat hun ding", haalt hij zijn schouders op.

De Oranje-international wil verder niet over de situatie uitweiden. "De trainer bepaalt wat hij doet, iedereen respecteert het. Ik ben niet degene die uitleg moet geven, daarvoor heb je andere mensen. Ik ben een speler die zijn werk moet doen en klaar, dat is het. Ik ben niet degene die dingen naar buiten moet brengen. Ik denk dat de focus op de wedstrijd van vandaag moet zijn. De boys hebben gestreden."

Toekomst
De toekomst van Simons is een ander heet hangijzer in Eindhoven. "Ik ben net klaar met de wedstrijd, mijn hoofd is hier. In de zomer heb ik gesprekken met de club, dat weet iedereen. Mijn prioriteit ligt bij PSV. Er zijn veel factoren die meespelen de komende tijd... Ik ga zien wat er gaat gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in. Ook in de club. We gaan zien wat het beste om te doen is."