Álvarez blikt terug op 'zwaar' Ajax-seizoen: 'Het was gewoon te veel'

Álvarez blikt terug op 'zwaar' Ajax-seizoen: 'Het was gewoon te veel'

01-06-2023 09:15
45

Edson Álvarez heeft het afgelopen seizoen met Ajax als zwaar ervaren. De 25-jarige Mexicaan blikt in gesprek met Voetbal International terug op de trainerswissels, het niet winnen van een prijs en zijn gemiste strafschop in de bekerfinale tegen PSV. 

"Dit seizoen was Ajax op het veld geen Ajax. Het was een heel zwaar en moeilijk seizoen", vertelt Álvarez in zijn interview met VI. "Ik denk dat iedereen wel heeft kunnen zien wat er allemaal bij Ajax is gebeurd. Alle veranderingen, het was gewoon te veel", doelt de 25-jarige Mexicaan op alle wijzigingen die afgelopen zomer plaatsvonden in de selectie. 

"Geen enkele ploeg maakt alleen maar successen mee, na verloop van tijd moet je weer opnieuw gaan bouwen", vervolgt Álvarez, die dit seizoen twee trainerswissels meemaakte. Eerst werd Erik ten Hag opgevolgd door Alfred Schreuder, waarna John Heitinga in januari voor de groep kwam te staan. "Geloof me, een toptrainer, aan wie ik veel heb gehad. Hij heeft ook als speler veel ervaring in de top, toevallig ook op de posities waar ik speel, als centrale verdediger of controlerende middenvelder."

Bekerfinale
Een persoonlijk dieptepunt in het veelbewogen seizoen voor Álvarez, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Borussia Dortmund, is zijn strafschop in de bekerfinale tegen PSV. "Het had niets met spanning te maken, ik weet niet wat het was. Ik had natuurlijk gewoon een hoek moeten kiezen, maar koos op het laatst voor iets anders. Ik dacht gelijk: Wat ben ik aan het doen? Wat heb ik gedaan?! Het was zo frustrerend, ook omdat ik verder een hele lekkere wedstrijd speelde."