Asensio laat Real Madrid na acht seizoenen achter zich en trekt naar Frankrijk

Asensio laat Real Madrid na acht seizoenen achter zich en trekt naar Frankrijk

06-07-2023 14:01 Laatste update: 14:06
25

Marco Asensio vertrekt na acht jaar transfervrij bij Real Madrid. De 27-jarige aanvaller gaat aan de slag bij Paris Saint-Germain, waar hij een contract tekent tot de zomer van 2026.

Asensio maakte in 2015 de overstap van RCD Mallorca naar De Koninklijke. Na 286 officiële wedstrijden, 61 goals en 32 assists laat hij Real achter zich voor een avontuur bij PSG. In Madrid won de buitenspeler onder meer drie landstitels en drie keer de Champions League. 

Het afgelopen seizoen zat Asensio veelvuldig op de bank. Voorin waren Vinícius Júnior en Karim Benzema onomstreden, waardoor hij op de rechterflank moest stuivertje wisselen met Rodrygo. Bij PSG komt er een vacature vrij op de rechtsbuitenpositie. Lionel Messi vertrekt na twee seizoenen uit Parijs.

De sierlijke linkspoot is dolblij met zijn transfer naar PSG, dat eerder ook al verdediger Milan Skriniar presenteerde. "Het is een groot voorrecht om deel uit te maken van deze geweldige club", aldus Asensio in zijn eerste reactie via de clubsite. "Ik kijk er naar uit om samen te spelen met mijn teamgenoten en om grote doelen met ze te bereiken."