Bergdølmo over Ajax-target Knutsen: 'Zijn filosofie past heel goed in Amsterdam'

Bergdølmo over Ajax-target Knutsen: 'Zijn filosofie past heel goed in Amsterdam'

06-06-2023 21:34
51

André Bergdølmo is ervan overtuigd dat Kjetil Knutsen een goede Ajax-trainer zou zijn. Eerstgenoemde, die tussen 2000 en 2004 onder contract stond in Amsterdam, ziet dat de Noorse trainer zijn club FK Bodø/Glimt op een voor Ajax bekende manier laat spelen. 

"Hij speelt graag 4-3-3, zoals Ajax in de hoogtijdagen deed", aldus Bergdølmo in gesprek met ESPN. Knutsen wordt de laatste tijd door diverse media in verband gebracht met het hoofdtrainerschap in Amsterdam. Dinsdag meldde Freek Jansen, Ajax-watcher voor Voetbal International, dat de Noorse oefenmeester momenteel op pole position ligt. 

Bergdølmo, inmiddels trainer van het vrouwenelftal van Lillestrøm SK, weet dat als Ajax voor Knutsen kiest, de trainer met een grote staf komt. "Niemand kan zo’n klus alleen aan. Hij heeft een fantastisch team om zich heen verzameld, met goede assistenten en een uitstekende mental coach. Zijn voetbalfilosofie past heel goed in Amsterdam."

Bergdølmo, die als verdediger negentig wedstrijden speelde voor Ajax, ziet voor zichzelf mogelijk ook een rol weggelegd in die staf. "Dat zou kunnen. Ik zou mijn voetbalfilosofie, een mix tussen Ajax, Barcelona en Rosenborg graag een keer in België of Nederland laten zien. Bij Ajax zou natuurlijk fantastisch zijn."