'Feyenoord schermt met Engelse interesse voor Kökcü, die graag naar Benfica wil'

'Feyenoord schermt met Engelse interesse voor Kökcü, die graag naar Benfica wil'

07-06-2023 06:56
217

Orkun Kökcü wil de overstap naar Benfica maken, maar de Portugese kampioen worstelt met de vraagprijs van Feyenoord. Dat meldt het Portugese Record. De Rotterdammers willen veertig miljoen euro zien, terwijl er ook meerdere Engelse clubs in de markt zouden zijn, waaronder Arsenal.

Kökcü heeft er in de afgelopen weken geen geheim van gemaakt dat hij deze zomer een stap hogerop wil maken. Benfica volgt de aanvoerder van Feyenoord al langere tijd en wil nu doorpakken, zo klinkt het. Volgens Record schermt Feyenoord met 'meerdere aanbiedingen' voor Kökcü uit Engeland, waar Arsenal één van de clubs met interesse is.

Die clubs kunnen wel voldoen aan de vraagprijs van veertig miljoen euro. Dat geldt niet voor Benfica, maar Kökcü lijkt zelf een voorkeur te hebben voor een overstap naar Lissabon. Hij denkt daar 'een ander niveau te kunnen bereiken' en een betere kans op speeltijd te hebben dan in de Premier League.

Daardoor probeert de club van trainer Roger Schmidt, die Kökcü graag ziet komen, creatief te zijn. Benfica wil dertig miljoen betalen en zo'n twintig procent van de transferrechten van Kökcü bij Feyenoord houden, waardoor De Stadionclub flink zou meeprofiteren van een toekomstige transfer van de Turks international. Benfica gebruikte dezelfde tactiek recent nog bij het aantrekken van Enzo Fernández, die na een half jaar al voor ruim 120 miljoen euro vertrok.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!