Berghuis moet vrezen: aanklager eist twee duels schorsing voor slaande beweging

Berghuis moet vrezen: aanklager eist twee duels schorsing voor slaande beweging

08-06-2023 16:35 Laatste update: 12-06-2023 10:50
412

Steven Berghuis moet de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De aanklager betaald voetbal wil de Ajax-middenvelder voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorsen.

Berghuis krijgt het voorstel naar aanleiding van zijn slaande beweging richting een FC Twente-supporter na de laatste Eredivisie-speelronde. De aanklager concludeert dat de 31-jarige middenvelder 'geprovoceerd werd door grove beledigende uitlatingen'. Toch wordt er een straf geëist. Direct na het incident deelde Ajax al een boete uit aan Berghuis, die kort reageerde. "Ik had dit niet moeten doen."

De aanklager vindt dat het gedrag van Berghuis in strijd is met de reglementen en de gedragscode 'Officials Betaald Voetbal' van de KNVB. Zijn actie zou het betaald voetbal en het voetbal in algehele zin in diskrediet brengen. 'De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen', klinkt het.

Wanneer Berghuis de straf accepteert, mist hij de eerste drie competitieduels van het seizoen 2023/2024. Tegen Twente kreeg hij zijn vijfde gele kaart, wat een automatische schorsing van één duel betekent. Gaat Berghuis niet akkoord, dan buigt de tuchtcommissie zich over de zaak. De Ajacied heeft tot maandag 12.00 uur om te reageren.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!