'Enorme verrassing: Steijn ligt op pole position om trainer van Ajax te worden'

'Enorme verrassing: Steijn ligt op pole position om trainer van Ajax te worden'

11-06-2023 19:49 Laatste update: 23:02
684

De kans is goed aanwezig dat Maurice Steijn de nieuwe trainer van Ajax gaat worden, zo meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zijn de gesprekken met Kjetil Knutsen stukgelopen, waardoor de coach van Sparta Rotterdam op pole position ligt in Amsterdam.

Een move van Steijn naar Ajax zou een grote verrassing zijn. De oefenmeester was al geheimzinnig over zijn toekomst na de finale van de play-offs, waarin Sparta onderuit ging tegen FC Twente. Steijn had het over een onderhoud met technisch directeur Gerard Nijkamp. Volgens De Telegraaf zal Steijn daarin gaan vertellen dat hij in contact wil treden met Ajax-directeur Sven Mislintat.

Mislintat was eerder drie dagen in Noorwegen om FK Bodø/Glimt-trainer Knutsen te overtuigen van een overstap naar Ajax. Mike Kjolo, de zaakwaarnemer van de oefenmeester, reisde vervolgens af naar Nederland om over de persoonlijke voorwaarden van de coach te praten. Toch is er een kink in de kabel gekomen, waardoor de deal niet meer doorgaat.

Eerder gaf Mislintat stellig aan dat hij graag voor een buitenlandse trainer wil gaan. Toen leek Knutsen op pole position te liggen, al wilde Mislintat daar nog geen uitsluitsel over geven. Nu lijkt het er dus op dat Steijn de nieuwe trainer van Ajax gaat worden. In zijn afgelopen jaar presteerde hij erg goed bij Sparta, net als in het verleden bij ADO Den Haag en VVV-Venlo. Bij NAC Breda kende Steijn juist een lastigere tijd, omdat hij te verdedigend voetbal zou spelen. Mislintat is juist op zoek naar een trainer die zijn teams aanvallend laat spelen. Het Sparta van Steijn deed dit over het algemeen wel. 

Steijn ligt tot de zomer van 2024 vast bij Sparta, waardoor Ajax in onderhandeling moet met Sparta als het door wil pakken. Eerder sprak de oefenmeester al de intentie uit om zijn contract met één seizoen te verlengen in Rotterdam.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!