Driessen: 'Keuze voor Steijn is potje paniekvoetbal van Ajax-directeur Mislintat'

Driessen: 'Keuze voor Steijn is potje paniekvoetbal van Ajax-directeur Mislintat'

12-06-2023 06:54
266

Valentijn Driessen verwijt Ajax-directeur Sven Mislintat 'paniekvoetbal' nu de pijlen zijn gericht op Maurice Steijn. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf hopen de Amsterdammers op een 'Erik ten Hag-scenario'.

Door het afhaken van FK Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen ligt Steijn plots op pole position om de nieuwe coach van Ajax te worden. 'Met daarbij de hoop op een Erik ten Hag-scenario met Steijn, die evenwel nauwelijks internationale ervaring heeft. De Hagenaar past niet echt in het door Mislintat geschetste profiel en heeft iets te bewijzen bij het Ajax in verval', concludeert Driessen in zijn column in de ochtendkrant.

De Telegraaf-verslaggever laat doorschemeren nog geen fan te zijn van Mislintat. Hij haalt Jan Streuer aan als voorbeeld van gedegen beleid. 'Dit seizoen werkte FC Twente met een spelersbudget van acht miljoen euro. Hetzelfde bedrag als in het seizoen 2017-2018 toen Jan van Halst het voor het zeggen had. De nieuwe technisch commissaris van Ajax presteerde het toen in Enschede om met het vierde budget van Nederland als laatste te eindigen en te degraderen uit de Eredivisie.'

Driessen prijst Streuer. 'Onbegrijpelijk dat een man met een dergelijk trackrecord – eerder hielp hij mee Vitesse op te stoten in de vaart der volkeren – over het hoofd is gezien door Ajax, PSV of Feyenoord. PSV deed met Earnest Stewart nog de beste zaken. Ajax vertrouwt op de veredelde scout Mislintat en Feyenoord zoekt nog steeds een technisch manager naast algemeen directeur Dennis te Kloese', deelt hij nog een sneertje uit aan de Duitser.