Promes niet van plan Rusland te verlaten: 'Dit is mijn thuis, geen vreemd land'

Promes niet van plan Rusland te verlaten: 'Dit is mijn thuis, geen vreemd land'

18-06-2023 07:14
324

Quincy Promes is niet van plan binnenkort Rusland te verlaten. De aanvaller van Spartak Moskou wordt vervolgd voor zware mishandeling en drugshandel, maar zit ver weg in Moskou en wil dat zo houden. 

Promes spreekt met de persafdeling van Spartak over het leven in Rusland. De voetballer, die tevens rapper is, nam onlangs aan nummer op waarin hij ook enkele zinnen Russisch sprak. De aanvaller zegt zich thuis te voelen. "In de manier van leven hier, deze stad, de lokale cultuur. In de manier waarop mensen me accepteren, alsof ik mijn hele leven in Rusland heb doorgebracht. Ik voel me hier gewoon thuis, niet in een vreemd land."

Het Openbaar Ministerie eiste in maart twee jaar celstraf voor Promes vanwege zware mishandeling, maar het lijkt er niet op dat de aanvaller terugkeert naar Nederland. Daarvoor moet hij wel een Russisch paspoort zien te bemachtigen. "Ik ben al Rus, het maakt niet uit met of zonder paspoort", zei Promes in maart nog tegen Sport-Express.

Zolang Promes in Rusland verblijft, zal het OM weinig kunnen doen om de aanvaller terug te halen naar Nederland. Het contract van de aanvaller, die Ajax in 2020 verliet, loopt tot 2024 door bij Spartak.