Nieuw-Zeeland keert niet meer terug op veld na vermeend racisme in duel met Qatar

19-06-2023 23:40
36

Het oefenduel tussen Nieuw-Zeeland en Qatar in Oostenrijk is maandagavond gestaakt. De spelers van Nieuw-Zeeland kwamen na de rust niet meer uit de kleedkamer, omdat een van hen racistisch was bejegend door een tegenstander.

'Michael Boxall werd racistisch bejegend in de eerste helft van de wedstrijd door een speler van Qatar. Er werd geen officiële sanctie opgelegd, dus heeft het team besloten niet meer te verschijnen voor de tweede helft', zo luidt het statement van de NZ, de voetbalbond van Nieuw-Zeeland, dat na 45 minuten spelen met 1-0 leidde.

Carlos Quieroz, de bondscoach van Qatar, liet weten dat de aanvoerder van Nieuw-Zeeland naar hem toe was gekomen om te zeggen dat er niet verder gespeeld zou worden. "Blijkbaar hebben twee spelers op het veld dingen tegen elkaar gezegd. De spelers van Nieuw-Zeeland namen de beslissing om hun teamgenoot te steunen, al onze spelers steunden hun teamgenoot", zo liet hij weten aan het Qatarese medium Alkass

Quieroz denkt dat de FIFA het incident verder zal gaan onderzoeken. "De scheidsrechter heeft het niet gehoord. De bank, de coaches, niemand heeft het gehoord. Het was een uitwisseling tussen twee spelers."