'Ajax strikt acht jaar na Dolberg opnieuw Deens toptalent van Silkeborg'

'Ajax strikt acht jaar na Dolberg opnieuw Deens toptalent van Silkeborg'

20-06-2023 11:31
117

Ajax gaat zich versterken met het Deense talent Lasse Abildgaard. De zestienjarige buitenspeler maakt voor bijna één miljoen euro de overstap van Silkeborg naar Amsterdam.

Abildgaard heeft proeftrainingen gevolgd bij Ajax, RB Salzburg en Manchester United. Volgens het Deense Ekstrabladet trekken de Amsterdammers aan het langste eind. Naar verluidt gaat er zeven miljoen Deense Kronen, omgerekend 940 duizend euro, gemoeid met de overgang. 'De officiële bekendmaking zal nog even op zich laten wachten, maar de verwachting is dat alles rond komt', klinkt het.

Eind 2022 was Abildgaard op stage bij Ajax. "Het zit niet in de pijpleiding dat hij daar ook direct zal blijven na de stage, maar we sluiten niets uit als zijn ontwikkeling goed blijft gaan", zei Peter Christian Hansen, talentmanager bij Silkeborg, destijds. Ruim een halfjaar later gaat het talent de overstap maken.

Abildgaard speelt zijn wedstrijden voor de O19 van Silkeborg. Acht jaar geleden deed Ajax ook al zaken met de Deense club. Destijds werd Kasper Dolberg voor iets minder dan drie ton opgepikt uit de jeugdopleiding van Silkeborg. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!