Kogel door de kerk: FC Groningen presenteert Schotse sensatie Van Veen

Kogel door de kerk: FC Groningen presenteert Schotse sensatie Van Veen

20-06-2023 20:10 Laatste update: 20:14
130

Kevin van Veen is officieel speler van FC Groningen. De 32-jarige spits komt over van de Schotse club Motherwell. Daar groeide hij afgelopen seizoen uit tot een ware doelpuntenmachine. 

Groningen maakt de komst van Van Veen, een die al geruime tijd in de lucht hing, dinsdagavond bekend via de officiële kanalen. De spits tekent een contract voor drie jaar bij de gedegradeerde club. Zijn doel is duidelijk: direct weer promoveren. "Ik zie FC Groningen als een mooie en grote club, met fanatieke supporters. Deze club hoort in de Eredivisie en dus is promoveren de duidelijke opdracht. Dat is waarvoor ik hier ben", vertelt hij in het bericht op de clubsite

Wedden

Meer odds

Het afgelopen seizoen van Van Veen bij Motherwell was de meest productieve uit zijn loopbaan. De Nederlander, die nog een contract had voor één jaar, scoorde in totaal 25 keer. In de laatste elf wedstrijden was hij telkens trefzeker. "Vorig jaar heb ik me in Schotland laten zien en ik kom hier om topscorer van de competitie te worden. Er is een behoorlijke hype om mij heen ontstaan en dat heb ik uiteraard ook aan mijn teamgenoten te danken. Mocht ik ook hier topscorer worden, is dat een teamprestatie. Ik hou van aantrekkelijk voetbal spelen. De FC-supporters moeten weer met plezier naar het stadion komen en daaraan wil ik gaan bijdragen. Ik wil met doelpunten, skills, passie en strijd de mensen op de banken krijgen."

De oud-speler van onder meer Helmond Sport en SC Cambuur krijgt bij Groningen rugnummer negen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van spitsen als Ricardo Pepi, Marcus Berg, Tim Matavz en Erik Nevland. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

(edited)