'NAC krijgt de hoofdprijs voor Verbruggen en Banzuzi en schakelt direct door'

'NAC krijgt de hoofdprijs voor Verbruggen en Banzuzi en schakelt direct door'

20-06-2023 20:36 Laatste update: 20:37
24

NAC Breda heeft dinsdag vrijwel direct na de verkoop van jeugdinternational Ezechiel Banzuzi doorgepakt op de transfermarkt. De Bredanaars strikten een nieuwe middenvelder uit Tsjechië: Dominic Janosek. 

Dat meldt Voetbal International. NAC maakte dinsdagmiddag bekend afscheid te nemen van Banzuzi. De achttienjarige middenvelder speelde zich de afgelopen maanden in de kijker van diverse clubs, waaronder FC Utrecht en Anderlecht, maar hij koos voor OH Leuven. Ingewijden melden aan VI dat NAC een transferbedrag van minstens één miljoen euro ontvangt. 

Een deel van de transfersom is vervolgens direct geherinvesteerd. Volgens VI heeft technisch directeur Peter Maas de 25-jarige Dominik Janosek overtuigd om de overstap te maken naar NAC. De voormalig Tsjechisch jeugdinternational komt over van Pardubice. Hij wordt overigens niet beschouwd als directe opvolger van Banzuzi, maar als vervanger van de vertrokken Odysseus Velanas. 

NAC lijkt zich na de verkoop van Banzuzi overigens op te kunnen maken voor meer financieel goed nieuws, tekent VI op. Door de naderende transfer van Bart Verbruggen naar Brighton & Hove Albion zal de kasse behoorlijk gaan rinkelen in Breda. De Brabanders hebben een doorverkooppercentage van tien procent bedongen en verwacht wordt dat Verbruggen voor twintig miljoen euro verkocht zal worden door Anderlecht.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!