Belgische bond staat achter bondscoach Tedesco in Courtois-rel

Belgische bond staat achter bondscoach Tedesco in Courtois-rel

22-06-2023 11:41 Laatste update: 11:42
18

De KBVB staat achter bondscoach Domenico Tedesco na de ophef rond het vertrek van Thibaut Courtois als keeper van het nationale elftal van België. De doelman van Real Madrid vertrok bij de Rode Duivels nadat Romelu Lukaku de aanvoerdersband had gekregen bij afwezigheid van Kevin de Bruyne in het duel met Oostenrijk (1-1).

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens het medium zullen de komende weken dienen als een 'afkoelingsperiode in een verhit dossier'. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe de crisis opgelost moet worden. Ondertussen is Courtois bezig met zijn huwelijk met Mishel Gerzi en Tedesco gaf eerder al aan geschokt te zijn. De bondscoach zei dat hij tijd nodig heeft. De Belgische voetbalbond zou in ieder geval achter Tedesco sraan. 

De reacties van de spelers van België versterken dat gevoel. Zo gaf Jan Vertonghen na de wedstrijd tegen Estland (0-3 winst) aan dat 'het groepsgevoel is verstoord'. Teamgenoot Yannick Carrasco reageerde ook op de rel. "Zo'n band is een detail. Je moet met je persoonlijkheid laten zien dat je een leider en een aanvoerder bent."

De KBVB heeft nu een afkoelingsperiode aangekondigd. Op 9 september spelen de Rode Duivels tegen Azerbeidzjan en er zal van tevoren worden gesproken met Courtois, waarin zijn kant van het verhaal wordt gehoord. Eerst moet het stof gaan liggen. Dan pas kan gekeken worden of er plaats is voor water bij de wijn.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!