'Senesi kan interlandswitch maken: Mancini wil oud-Feyenoorder uitnodigen'

'Senesi kan interlandswitch maken: Mancini wil oud-Feyenoorder uitnodigen'

23-06-2023 22:25 Laatste update: 27-06-2023 08:28
42

Marcos Senesi is weer in beeld bij de Italiaanse nationale ploeg. Volgens AS overweegt bondscoach Roberto Mancini om de eenvoudig Argentijns-international bij La Squadra Azzurra te halen. 

Italië kan terugblikken op een teleurstellende Nations League. Er werd in de halve finale verloren van Spanje, waarna Oranje nog wel werd verslagen in de troostfinale. Een van de lessen die Mancini getrokken lijkt te hebben uit de laatste twee interlands, is dat een nieuwe centrale verdediger broodnodig is, aldus AS. 

Senesi lijkt zodoende een uitnodiging te kunnen verwachten. De speler van Bournemouth stond al eens op de shortlist bij de Italië, maar koos uiteindelijk voor Argentinië, zijn geboorteland. Hij speelde tot op heden slechts één vriendschappelijk duel voor de wereldkampioen. Dat was in juni 2022 tegen Estland. Om die reden mag hij nog altijd voor Italië uitkomen. 

Senesi maakte in de zomer van 2022 de overstap van Feyenoord naar Bournemouth. In zijn eerste seizoen in de Premier League kwam hij tot 31 competitieduels. Daarin maakte hij twee doelpunten. Inmiddels is hij een teamgenoot van Justin Kluivert, die vrijdag gepresenteerd werd door The Cherries.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!