Sunderland volledig overtuigd van Seelt: 'Beschikt over geweldige eigenschappen'

Sunderland volledig overtuigd van Seelt: 'Beschikt over geweldige eigenschappen'

25-06-2023 18:42
24

Sunderland heeft uitgelegd hoe het overtuigd is geraakt van Jenson Seelt. De nummer zes van het afgelopen Championship-seizoen versterkte zich onlangs met de twintigjarige verdediger, die zodoende vertrok bij PSV

Seelt speelde uiteindelijk één wedstrijd in de hoofdmacht van PSV. Het talent moest het doen met duels in de Keuken Kampioen Divisie. Daar raakte Sunderland onder de indruk van zijn kwaliteiten. "Jenson is een speler die wij al een tijdje volgen. Hij heeft de afgelopen twee seizoenen waardevolle ervaring opgedaan op seniorenniveau, waarbij hij regelmatig op het Nederlandse tweede niveau speelde en deel uitmaakte van de wedstrijdselectie van het eerste", licht sportief directeur Kristjaan Speakman toe op de clubsite. 

Speakman wijst de kwaliteiten van Seelt aan. "Hij is comfortabel in balbezit, beschikt over een aantal geweldige verdedigende eigenschappen die hem zullen helpen zich aan te passen aan onze spelidentiteit en het voetbal om het kampioenschap. Hij kan niet wachten om aan de slag te gaan en we zijn verheugd hem te verwelkomen bij Sunderland."

Ook Seelt zelf is enthousiast, en staat te popelen om in actie te komen in het Stadium of Light. "Het voelt geweldig om hier te zijn. Sunderland is een grote club en dit is een grote kans voor mij. Ik kan dus niet wachten om te beginnen. Ik ben het type verdediger dat graag met de bal aan mijn voeten speelt, maar ik hou van een luchtduel en het maken van tackles. Ik ben klaar voor de uitdaging."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!