Van de Looi: 'Negatief sentiment? Ik volg helemaal niets, dat is wel lekker'

Van de Looi: 'Negatief sentiment? Ik volg helemaal niets, dat is wel lekker'

25 juni om 22:17

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft niets meegekregen van een negatief sentiment na het tweede EK Onder-21-duel met Portugal (1-1). Dat vertelt de oefenmeester aan Voetbal International

"Ik volg helemaal niks. Dat is wel lekker, want ik krijg niks mee", begint Van de Looi. "Ik ben hier druk bezig. Ik heb vandaag eerst onze wedstrijd en daarna de twee wedstrijden van Georgië bekeken en geanalyseerd. Dan heb ik niet veel zin om nog veel andere dingen te volgen. Ik vind dat we prima spelen, alleen koppelen we het nog niet aan het maximale resultaat dat daarbij hoort. Het spel in laatste vijfentwintig meter moet het beter. Dat bestaat uit het creëren en het verzilveren van kansen."

Van de Looi heeft alle vertrouwen in Jong Oranje dit EK. "Ik heb zeker vertrouwen. Het wordt niet makkelijk. Maar als ik zie hoe wij de afgelopen twee wedstrijden hebben gespeeld… We hadden in beide duels minimaal een gelijkspel verdiend. Je hoopt dan wel dat het er een keer uitkomt, dat je wat meer gaat maken. Het spel geeft gewoon heel veel vertrouwen. Dat moeten we koppelen aan meer goals. Dan zijn we hier woensdag ook nog."