Slot snapt dat Ajax-spelers meer opleveren dan Feyenoorders: 'Cruciaal verschil'

Slot snapt dat Ajax-spelers meer opleveren dan Feyenoorders: 'Cruciaal verschil'

26-06-2023 22:35
317

Arne Slot denkt wel te weten waarom Ajax relatief gezien nog steeds meer geld voor zijn spelers krijgt dan Feyenoord. Ondanks dat de Rotterdammers een veel beter seizoen kenden dan Ajax, lijken spelers als Edson Álvarez, Jurriën Timber en Mohammed Kudus meer op te gaan leveren dan Orkun Kökcü.

Feyenoord verkocht Kökcü eerder deze maand voor dertig miljoen euro aan Benfica, inclusief een fors doorverkooppercentage. Ajax lijkt Álvarez en Timber echter voor ruim veertig miljoen of meer te gaan slijten, terwijl de club ook een dergelijk bedrag hoopt te krijgen voor Kudus. Spelers van Ajax lijken dus nog steeds meer op te leveren dan die van Feyenoord.

"Als ik even puur vanuit Feyenoord redeneer, dan is het best grappig dat er vijf jaar lang niemand verkocht werd en Summerville misschien de grootste uitgaande transfer was, met een som van 1,2 miljoen. Nu zijn we hartstikke ontevreden met dat we dertig miljoen ophalen", vertelt Slot daarover bij ESPN. "De vergelijking met andere clubs gaat eigenlijk altijd mank, nu ook."

"Wij zijn inderdaad kampioen worden, maar de jongens van Ajax hebben zichzelf al meerdere jaren in de Champions League heel goed gepresenteerd", gaat de trainer van Feyenoord verder. "Volgens mij is dat wel een cruciaal verschil voor geïnteresseerde clubs, om te zien hoe spelers op Champions League-niveau acteren."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!