'Na Napoli ook Engelse interesse voor Hancko, Feyenoord verlangt hoofdprijs'

'Na Napoli ook Engelse interesse voor Hancko, Feyenoord verlangt hoofdprijs'

28-06-2023 11:14 Laatste update: 11:21
92

David Hancko staat er volgens Gianluca Di Marzio uitstekend op in Europa. De Feyenoord-verdediger geniet volgens de Italiaanse transferexpert niet alleen interesse van Napoli, maar ook van Newcastle United

Di Marzio weet dat Napoli, waarvan al in een eerder stadium bekend werd dat ze interesse zouden hebben in Hancko, enkel geïnformeerd heeft naar de Feyenoorder. De Italiaanse kampioen zou pas echt door willen pakken bij een vertrek van Kim Min-Jae. Newcastle lijkt al wat serieuzer te zijn en is naar verluidt al concreet. 

Hancko, die nog een contract heeft tot medio 2026, kan terugkijken op een zeer succesvol debuutseizoen bij Feyenoord. De Slowaakse verdediger had een groot aandeel in het landskampioenschap van de Rotterdammers. Zijn goede prestaties leverden hem de interesse op van zowel Napoli als Newcastle. Feyenoord lijkt niet van plan zomaar afstand te willen doen van Hancko en verlangt minimaal dertig miljoen euro. Daarmee zou hij op slag de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis worden. 

De linkspoot kwam afgelopen zomer over van Sparta Praag. Feyenoord betaalde destijds ongeveer zes miljoen euro voor zijn diensten. Hancko kwam de voorbije jaargang tot 31 Eredivisie-duels. Daarin was hij goed voor twee treffers en vier assists. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!