Kopzorgen bij Vitesse: 'Ergernis en frustratie krijgen de overhand in Arnhem'

Kopzorgen bij Vitesse: 'Ergernis en frustratie krijgen de overhand in Arnhem'

29-06-2023 07:50
223

Vitesse kampt aan de vooravond van het nieuwe Eredivisie-seizoen nog met een groot aantal vraagtekens, zo schetst De Gelderlander. Frustratie en ergernis borrelen steeds meer op bij de club uit Arnhem. 

Vitesse hoopt komend seizoen mee te doen in de subtop, om vervolgens toe te slaan in de play-offs. Maar of die uitgesproken ambities ook daadwerkelijk gestalte gaan krijgen, is nog maar de vraag. De KNVB heeft tot op heden nog altijd geen groen licht gegeven voor de Amerikaanse overname. 'Er heerst een gezond wantrouwen in Zeist. Alles is dit dossier wordt tot de komma gecontroleerd. Dat vergt tijd', zo tekent De Gelderlander op. 

'Voor Vitesse is zodoende sprake van een hoofdpijndossier. Langzaam maar zeker krijgen ergernis en frustratie de overhand in Arnhem.' Dat gaat op voor zowel Coley Parry (de beoogde nieuwe eigenaar), de bestuurders, als iedereen op de werkvloer. 'Het overnameproces verlamt Vitesse', voegt de Gelderse krant daar aan toe. 

Vitesse heeft inmiddels bij de KNVB een begroting voor komend seizoen ingediend. Deze ligt een stuk lager dan in de periode onder Russisch bewind. Zolang een akkoord van de KNVB over het overnameproces uitblijft, worden grote financiële risico’s uitgesloten. 

Mogelijkheden op de markt
Dat is ook van invloed op de mogelijkheden op de spelersmarkt. 'Vitesse houdt volgens algemeen directeur Peter Rovers het spelersbudget, circa 8 miljoen euro, overeind.' Met dat geld, en met creatief denken, wil de ploeg van trainer Phillip Cocu zich gaan versterken met een keeper, centrale verdediger, aanvallende middenvelder, vleugelaanvallers en ten minste één spits.