'PSV ontvangt miljoenenbod op Gutiérrez', gelimiteerde transfersom lekt uit

'PSV ontvangt miljoenenbod op Gutiérrez', gelimiteerde transfersom lekt uit

29-06-2023 11:44 Laatste update: 11:46
147

PSV gaat op korte termijn afscheid nemen van Érick Gutiérrez, zo lijkt het. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de Mexicaanse club Chivas een miljoenenbod uitgebracht.

PSV en Chivas zijn de laatste dagen volop bezig met de mogelijke transfer van Guti en inmiddels lijkt een akkoord aanstaande: de Mexicanen heeft een bod gedaan dat neerkomt op zo'n vijf miljoen euro. Het Eindhovens Dagblad weet dat PSV 'nog wel in gesprek is over de condities waaronder de betaling gestalte moet krijgen'.

Gutiérrez keert graag terug naar Mexico en Chivas wil de 36-voudig international dolgraag inlijven. Zijn PSV-contract loopt nog twee jaar door, maar bevat een gelimiteerde transfersom van ongeveer vijf miljoen euro.

Guti streek in 2018 neer bij PSV. In zijn vijf jaar bij de club moest hij zich geregeld terugknokken in de basis. Dat lukte onder de vorige trainer Roger Schmidt, maar onder Ruud van Nistelrooij slechts gedeeltelijk. Afgelopen seizoen kwam hij in dertig Eredivisie-wedstrijden in actie. 

Met zijn reserverol is hij al een tijdje klaar, zo liet hij eind april nog optekenen door Trouw. "Je zit op de bank, de minuten tikken weg. Ik schaam me als ik dan aan de warming-up begin als reserve. (...) Het zijn uiteindelijk te veel wedstrijden dat ik niet speel."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!