AZ niet gevoelig voor interesse Milan: 'Niet voor niks zijn contract opengebroken'

AZ niet gevoelig voor interesse Milan: 'Niet voor niks zijn contract opengebroken'

29-06-2023 14:52 Laatste update: 14:54
98

AZ hoopt en rekent op een langer verblijf van Tijjani Reijnders in Alkmaar. Technisch directeur Max Huiberst stelt dat het 'de insteek' is dat de middenvelder ook komend seizoen actief is bij de club. Daarnaast spreekt Huiberts zich uit over Dani de Wit en Jordy Clasie.

Naar verluidt heeft AC Milan serieuze interesse in Reijnders, die het wel ziet zitten om te verkassen naar San Siro. "Het is duidelijk dat Tijjani zichzelf in de kijker heeft gespeeld", reageert Huiberts in gesprek met Voetbal International. "Maar we hebben niet voor niets zijn contract opengebroken. De insteek is dat Reijnders ook komend seizoen bij ons speelt."

Collega-middenvelders Clasie en De Wit hebben een contract dat over een jaar al afloop. Daar maakt Huiberts zich echter geen zorgen om. "Dat zijn spelers die maar op de deur hoeven te kloppen als ze langer willen blijven. Daarover hebben we al gesproken."

De directeur van AZ is zich er echter wel van bewust dat meerdere spelers een stap kunnen gaan maken. Zo is Sam Beukema al onderweg naar Bologna. "Het klopt dat verschillende jongens hebben aangegeven open te staan voor een stap hogerop. In sommige gevallen zal een speler niet te behouden zijn, hoe graag we dat ook zouden willen. Zo gaat dat nou eenmaal, als een grote buitenlandse club zich bij een Nederlandse club meldt. Maar het mooie is dat de betreffende spelers stuk voor stuk aangeven dat ze AZ niet zomaar zullen verlaten."