AZ heeft derde zomeraanwinst binnen: Kasius tekent contract in Alkmaar

AZ heeft derde zomeraanwinst binnen: Kasius tekent contract in Alkmaar

29-06-2023 19:58
69

AZ en Bologna hebben een akkoord bereikt over de transfer van Denso Kasius, weet VoetbalPrimeur. In Alkmaar gaat de twintigjarige rechtervleugelverdediger niet samenspelen met Sam Beukema, die de omgekeerde weg bewandelt.

VoetbalPrimeur meldde eerder op de donderdag dat de deal in een vergevorderd stadium was, intussen staan alle seinen op groen. Kasius laat Bologna na anderhalf jaar achter zich en maakt een permanente transfer naar AZ. In januari 2022 betaalden de Italianen ruim drie miljoen euro aan FC Utrecht, waar de rechtsback destijds eigendom van was.

Het afgelopen halfjaar werd Kasius uitgeleend aan Rapid Wien. Aanvankelijk speelde hij alles in Oostenrijk, maar aan het einde van het seizoen kwam hij amper meer in actie. Voor Bologna speelde hij in totaal veertien officiële wedstrijden. Daarin leverde hij twee assists af.

Kasius maakte vooral indruk tijdens zijn huurperiode bij FC Volendam in 2021. Bij AZ wordt Yukinari Sugawara zijn voornaamste concurrent. Na Ruben van Bommel en David Möller Wolfe is Kasius de derde zomeraanwinst voor AZ.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!