Concurrentiestrijd met Cillessen: 'Zo kon je het eigenlijk niet eens noemen'

Concurrentiestrijd met Cillessen: 'Zo kon je het eigenlijk niet eens noemen'

29-06-2023 21:20
53

Mattijs Branderhorst hoopt bij FC Utrecht weer eerste doelman te worden. Bij NEC begon de 29-jarige keeper het afgelopen seizoen als eerste keus, maar zijn positie veranderde toen Jasper Cillessen werd gehaald.

In de Domstad moet Branderhorst de strijd aangaan met Fabian de Keijzer. Branderhorst zag geen toekomst meer bij NEC. Helemaal niet nadat trainer Rogier Meijer besloot aan Cillessen vast te houden, ondanks ketsers van de Oranje-keeper tegen sc Heerenveen en Vitesse. "Eigenlijk kon je het geen concurrentiestrijd noemen", stelt Branderhorst op de clubkanalen van Utrecht.

"Het is onmogelijk om van een naam te winnen. Ik vond het wel een interessante periode waarin ik me kon meten met - op dat moment - de keeper van het Nederlands elftal. Het was leerzaam en ik heb er echt iets aan gehad. Ik heb geen spijt van mijn keuze, maar heb wel wedstrijdritme ingeleverd."

Branderhorst is blij dat Utrecht zich voor hem meldde. "Dit is een stap vooruit. Niet alleen qua club, maar ook qua ambities en professionaliteit. Daar was ik naar op zoek. Afgelopen seizoen heb ik weinig gespeeld en ik ben hier niet gekomen om op de bank te zitten. Ik wil mezelf weer op de kaart zetten. Voor mij is dit de juiste club op het juiste moment."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!