'Concurrentie voor AZ en FC Twente: Feyenoord komt uit bij PEC-verdediger Beelen'

'Concurrentie voor AZ en FC Twente: Feyenoord komt uit bij PEC-verdediger Beelen'

30-06-2023 12:41 Laatste update: 12:51
159

Feyenoord is in de zoektocht naar een nieuwe verdediger uitgekomen bij Thomas Beelen van PEC Zwolle. Dat meldt zowel 1908 als Voetbal International. De landskampioen gaat daarmee de concurrentie aan met AZ en FC Twente, die ook azen op de 22-jarige speler. 

Beelen, die naar verluidt drie miljoen euro moet kosten, promoveerde afgelopen seizoen met PEC naar de Eredivisie. Naast Feyenoord hebben dus ook FC Twente en AZ interesse in de verdediger. Die clubs brachten volgens De Telegraaf al wel een bod uit. Of Feyenoord dat al heeft gedaan, is vooralsnog niet duidelijk. 

Mocht Feyenoord uiteindelijk concreet worden voor Beelen, en mocht hij zelf een voorkeur hebben voor de landskampioen, dan vindt er een hereniging plaats met Thomas van den Belt. Hij bewandelde onlangs al het pad van Zwolle naar Rotterdam. 

Bij PEC dreigt nu voorzichtig wel een kleine leegloop. De promovendus raakte eerder al Van den Belt, trainer Dick Schreuder en Haris Medunjanin kwijt. Als Beelen, die afgelopen seizoen dertig duels in de Keuken Kampioen Divisie speelde, ook nog vertrekt, raakt het opnieuw een steunpilaar kwijt.