Ambitieuze Sinkgraven hoopt op buitenland: 'Zou mooi zijn als wij een optie zijn'

Ambitieuze Sinkgraven hoopt op buitenland: 'Zou mooi zijn als wij een optie zijn'

01-07-2023 21:30
28

Daley Sinkgraven hoopt dat een club uit het buitenland zich voor hem meldt. De 27-jarige vleugelverdediger annex middenvelder houdt zijn conditie op peil bij zijn oude club sc Heerenveen, nadat hij uit zijn contract liep bij Bayer Leverkusen.

Van een definitieve terugkeer is geen sprake. Tegenover ESPN benadrukt Sinkgraven dat hij de ambitie heeft om in het buitenland aan de slag te gaan. "Nederland mis je altijd als je in het buitenland zit", begint hij. "Zeker je vrienden en familie. Maar ik heb zeker weer de ambitie om naar het buitenland te gaan."

Momenteel is Sinkgraven dus clubloos. Heerenveen-trainer Kees van Wonderen hoopt Sinkgraven aan de selectie te kunnen toevoegen, mocht er geen buitenlandse interesse komen. "Komt die club uit het buitenland er niet, dan zou het mooi zijn als wij een optie zijn", stelt hij. "Mooi dat een oud-speler aanklopt bij zijn vorige club en dat hem de mogelijkheid geboden wordt terug te komen om z'n conditie op peil te houden."

Sinkgraven verliet Heerenveen in 2015 voor Ajax. Vier jaar later trok hij naar Leverkusen. Voor Die Werkself speelde hij 78 officiële duels.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!