Lof voor Ajax-target Spertsyan: 'Beste aangever in Rusland, is graag aan de bal'

Lof voor Ajax-target Spertsyan: 'Beste aangever in Rusland, is graag aan de bal'

02-07-2023 11:30
75

Ajax is achter de schermen nog altijd druk met de komst van Eduard Spertsyan. De Russische sportverslaggever Andrey Pankov, die de Amsterdamse interesse als eerst onthulde, is in gesprek met VoetbalPrimeur lovend over de kwaliteiten van de 23-jarige Armeen.

De interesse in Spertsyan kwam een maand geleden naar buiten. Inmiddels zou Ajax dicht bij de komst van de aanvallende middenvelder zijn. De Telegraaf repte eerder over een prijskaartje van negen miljoen euro, maar dit bedrag zou nog iets hoger kunnen uitvallen. Spertsyan heeft namelijk nog een contract tot medio 2026 bij FK Krasnodar, waar hij een steunpilaar is.

Hoewel Spertsyan in de nationale ploeg veelvuldig als centrale middenvelder speelt, is hij voor de Russische club een onmisbare schakel op 'tien'. Op die plek blinkt hij uit door slim positie te kiezen tussen de linies en met veelvuldige loopacties in de diepte. De gedachten gaan dan ook uit naar (ex-)Ajacieden Donny van de Beek en Davy Klaassen, al is ook zijn traptechniek een belangrijk wapen.

Pankov schetst echter ook een ander beeld over Spertsyan, die volgens hem zeker over voldoende kwaliteiten áán de bal beschikt. "Spertsyan is een heel kalme en slimme middenvelder. Hij is de beste aangever in de Russische competitie", vertelt de Championat-verslaggever aan VoetbalPrimeur. De Armeense international scoorde dit seizoen veertien keer en gaf ook nog eens veertien assists in 41 officiële duels.

"Hij houdt ervan om aan de bal te zijn en overziet het spel uitstekend", vervolgt Pankov. Volgens hem beschikt Spertsyan daarnaast over een individuele actie. "Hij kan tegenstanders voorbij dribbelen. Ik ben ervan overtuigd dat hij goed in de speelstijl van Ajax past. Zijn techniek en visie zijn perfect voor de Nederlandse competitie. Hij is ook een heel positieve jongen, dat zal hem helpen om zich aan te passen."

Pankov gaat er nog steeds vanuit dat Spertsyan komend seizoen in de Johan Cruijff Arena valt te bewonderen. Hij bracht de interesse als eerst naar buiten. "Ik weet dat er onder meer ook belangstelling uit Duitsland is, maar weet vrij zeker dat hij naar Ajax gaat."