Feyenoord vult nieuwe technische structuur in: Goes gaat Te Kloese bijstaan

Feyenoord vult nieuwe technische structuur in: Goes gaat Te Kloese bijstaan

03-07-2023 12:47 Laatste update: 13:02
68

Feyenoord heeft Jelle Goes aangesteld als de nieuwe Recruitment & Development manager. Hij maakt de overstap vanuit de UEFA, waar hij werkzaam was als Chief of Football Development.

Met de komst van Goes slaat Feyenoord een nieuwe weg in op technisch gebied. De 53-jarige Nederlander gaat rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Dennis te Kloese en in een ondersteunende rol leiding geven aan de jeugd- en seniorenscouting, technische ondersteuning bieden aan Feyenoord Academy en als klankbord fungeren voor Feyenoord Vrouwen 1.

Te Kloese blijft zodoende actief als algemeen directeur én technisch directeur. Volgens hem kan Goes 'voor het gehele voetbaldepartement de benodigde technische ondersteuning bieden op het gebied van scouting en talentontwikkeling'. "Jelle neemt, door de verschillende technische functies die hij de afgelopen jaren heeft bekleed, enorm veel kennis en ervaring met zich mee. Dat, aangevuld met zijn bevlogenheid, maakt hem een ideale kandidaat voor de manier waarop we graag zien dat deze functie wordt ingevuld", aldus Te Kloese.

Goes is trots op zijn nieuwe functie bij de Rotterdammers. "Feyenoord is een prachtige club, waar het harde werken van de afgelopen jaren echt zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik ben blij en trots hier onderdeel van te kunnen uitmaken en samen die ingezette lijn omhoog verder voort te zetten. Ik ben de UEFA, waar ik eveneens een zeer mooie functie had, erkentelijk dat ze zich begripvol hebben opgesteld zodat deze stap voor mij mogelijk is. Wat ik bij Feyenoord ga doen, past niet alleen om privéredenen beter in het plaatje, maar brengt mij ook weer dichter bij de staf en spelers waar mijn hart en passie liggen. Ik kijk dan ook enorm uit naar deze uitdaging en de samenwerking met het team."

Met Goes kiest Feyenoord dus niet voor een directe vervanger van voormalig technisch directeur Frank Arnesen. Naast Te Kloese en Goes maakt ook manager Global Football Mark Ruijl deel uit van de nieuwe technische structuur. Die laatste wordt samen met scout Bernard Schuiteman en manager International Relations Gido Vader verantwoordelijk voor de internationale samenwerkingsverbanden van Feyenoord, alsmede de alliantie met FC Dordrecht.

Goes heeft een rijk verleden in het voetbal. Zo was hij onder meer drie jaar bondscoach van Estland en technisch directeur bij CSKA Moskou. Bij de Israëlische voetbalbond en de KNVB was hij technisch manager, terwijl hij in Nederland ook actief was als hoofd jeugdopleiding bij FC Utrecht en PSV.