Te Kloese licht Feyenoord-veranderingen toe: 'Arne Slot vindt dit ook prettig'

Te Kloese licht Feyenoord-veranderingen toe: 'Arne Slot vindt dit ook prettig'

03-07-2023 13:04
26

Dennis te Kloese blijft ook na de komst van Jelle Goes de technische baas van Feyenoord. De algemeen directeur nam de honneurs al waar sinds het vertrek van Frank Arnesen en bekommert zich - in nauw overleg met coach Arne Slot - over het aan- en verkoopbeleid van het eerste elftal.

De hoofdmacht van de Rotterdammers wordt eigenlijk 'losgetrokken' van de rest, zo meldt Voetbal International. Nieuwkomer Goes, die maandag werd gepresenteerd, gaat zich als Recruitment & Development manager bezighouden met de academie, scouting, jeugdscouting en het vrouwenvoetbal. 

Te Kloese stelt in gesprek met VI dat hij zichzelf nu naast algemeen directeur ook wel technisch directeur van Feyenoord durft te noemen. "Ervaring op dat vlak had ik al opgedaan in Mexico en Amerika. Dan ga je in eerste instantie aan het werk en vervolgens blijkt dat het wérkt: de korte lijnen met de hoofdtrainer en de scouting", zegt hij. "Ik merk ook aan Arne Slot dat hij deze manier van werken prettig vindt. En ik zelf ook. Vandaar dat het mij geen goed idee leek er nu een nieuwe technisch directeur tussen te zetten met zijn eigen ideeën en filosofieën. Dat was wél een optie geweest als Arne zou zijn vertrokken."

Volgens Te Kloese zal Goes indirect wel betrokken worden bij het eerste elftal. "Eén keer in de week zal ik gaan praten met Mark Ruijl en Jelle Goes in een technisch overleg. Arne zal er ook af en toe bij zijn. Hij heeft over alles goede ideeën, maar ik kan me voorstellen dat hij druk genoeg is met zijn eigen groep. Maar ik kan hem dan wel vertellen hoe de ontwikkeling verloopt van Nestor Groen en of Leo Sauer al goed genoeg is voor het eerste."