Inter Miami-eigenaar onthult salaris van Messi in de Verenigde Staten

Inter Miami-eigenaar onthult salaris van Messi in de Verenigde Staten

03-07-2023 14:59
20

De details achter het inkomen van Lionel Messi bij Inter Miami FC zijn onthuld. Jorge Mas, directeur en mede-eigenaar van de MLS-club, vertelt in El País wat de Argentijnse ster precies gaat verdienen in de Verenigde Staten.

Mas is weinig geheimzinnig. Het salaris van Messi 'ligt tussen de vijftig en zestig miljoen dollar per jaar', omgerekend 46 tot 55 miljoen euro. De 36-jarige aanvaller zal uiteindelijk echter veel meer opstrijken. Zo deelt hij mee in de verdiensten van Apple TV, dat de uitzendrechten van de Amerikaanse competitie in handen heeft, en Adidas, dat de shirtsponsor van de club is. Ook krijgt hij na zijn carrière een aandeel in Inter Miami.

Volgens Mas is Messi het geld dubbel en dwars waard. "In 2019 begonnen we te denken hoe we hem naar Miami konden halen. We hebben heel veel gesprekken met Jorge (vader en zaakwaarnemer, red.) gehad. David Beckham heeft ook met Messi gesproken, over het voetbal. Het was heel belangrijk om het Amerikaanse voetbal aan hem te verkopen. Dit is de grootste commerciële markt ter wereld. Messi kan van de MLS één van de twee of drie grootste competities ter wereld maken."

Mas laat weten dat de MLS-fans niet lang meer hoeven te wachten op het debuut van Messi in de Verenigde Staten. De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar kan op 21 juli voor het eerst zijn opwachting maken. Dan staat een wedstrijd tegen het Mexicaanse Cruz Azul op het programma in de League Cup. Naast Messi legde Inter Miami ook Sergio Busquets al vast. Jordi Alba lijkt spoedig te volgen, en ook voor Sergio Ramos zou een contract klaarliggen.