'Cancelo kan na huurperiode bij Bayern pikante Premier League-stap maken'

'Cancelo kan na huurperiode bij Bayern pikante Premier League-stap maken'

03-07-2023 16:44
14

João Cancelo kan mogelijk een gevoelige move binnen de Premier League maken. De vleugelverdediger van Manchester City wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Arsenal.

Cancelo kwam het afgelopen halfjaar op huurbasis uit voor Bayern München, dat de optie tot koop van zeventig miljoen euro besloot niet te lichten. Inmiddels is hij teruggekeerd bij City, maar is het de vraag of hij daar ook aan het nieuwe seizoen begint. De Portugees staat bovenaan het lijstje bij Arsenal, meldt KickerThe Gunners zouden in Cancelo de 'ideale oplossing' voor op de backposities zien.

In recente transferperiodes deed Arsenal ook zaken met City, toen Oleksandr Zinchenko en Gabriel Jesus werden aangetrokken. Naar verluidt bevalt het de club uit Noord-Londen goed om zaken te doen met The Citizens, waardoor verwacht wordt dat er spoedig formeel contact gezocht wordt. Benjamin Henrichs, rechtsback van RB Leipzig, en Sacha Boey (Galatasaray) gelden als alternatief voor Cancelo.

Dat Arsenal op zoek gaat naar een vleugelverdediger, zegt mogelijk wat over de rol die Jurriën Timber in het Emirates Stadium krijgt. De Oranje-international gaat binnen afzienbare tijd naar Noord-Londen verkassen en het klinkt aannemelijk dat manager Mikel Arteta in hem een centrale verdediger ziet in plaats van een back.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!