'Premier League-club komt in actie en opent gesprekken over Kerkez'

'Premier League-club komt in actie en opent gesprekken over Kerkez'

04-07-2023 07:10
46

Milos Kerkez blijft een gewild transferobject in de Europese topcompetities. Na SS Lazio lijkt nu ook Premier League-club Bournemouth concreet te worden voor de negentienjarige linksback van AZ.

Volgens The Daily Mail heeft Bournemouth de gesprekken geopend over de mogelijke komst van Kerkez. AZ zou meer dan twintig miljoen euro willen hebben voor de Hongaar, die zich afgelopen seizoen bewees als één van de meest talentvolle vleugelverdedigers in Europa.

Maar er zijn meer clubs in de markt: Benfica zou weliswaar zijn afgehaakt om het financiële plaatje, maar Newcastle United, Leicester City en Leeds United worden allemaal nog genoemd door The Daily Mail. Ook Lazio en Borussia Dortmund hebben naar verluidt interesse.

Bournemouth handhaafde zich afgelopen seizoen in de Premier League, wisselde van manager (Andoni Iraola voor Gary O'Neil) en versterkte zich al met Justin Kluivert. De Nederlander kwam voor ruim tien miljoen euro over van AS Roma.

AZ-directeur Max Huiberts bevestigde vorige week dat Kerkez langzaam onhoudbaar wordt door alle buitenlandse interesse. "In zijn geval gaat het om grote clubs", liet Huiberts optekenen door Voetbal International. "Milos is een heel bijzonder ventje met grote kwaliteiten. Dat weet heel Europa inmiddels."