'Daadwerkelijke reden voor afketsen Ziyech-transfer naar Al Nassr duikt op'

'Daadwerkelijke reden voor afketsen Ziyech-transfer naar Al Nassr duikt op'

04-07-2023 22:48 Laatste update: 05-07-2023 00:02
88

Hakim Ziyech was vorige week hard op weg naar Al Nassr, maar een knieblessure gooide vervolgens roet in het eten. Iets wat hij dinsdag overigens zelf ontkende. Volgens het medium GOAL ligt er een hele andere reden ten grondslag aan de afgeketste transfer van de voormalig Ajax-speler. 

Het leek vorige week nog een kwestie van tijd voordat Ziyech officieel de overstap zou maken van Chelsea naar Al Nassr. De speler en de club zouden zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt. Ziyech kwam uiteindelijk niet door de medische keuring vanwege vermeende knieproblemen. De sierlijke linkspoot rekende daar dinsdag hoogstpersoonlijk hard mee af op Instagram. 

GOAL maakt bekend dat de situatie met financiën te maken heeft. Bronnen uit de directe omgeving van Ziyech zouden hebben gezegd dat Al Nassr op het laatste moment besloot hem een lager salaris aan te bieden dan aanvankelijk afgesproken, iets wat niet in goede aarde is gevallen. 

Het is vooralsnog onduidelijk waar de toekomst van Ziyech wél ligt. De Marokkaans international heeft bij Chelsea nog een contract tot medio 2025, maar op Stamford Bridge heeft hij geen perspectief op een belangrijke rol. Daarnaast willen The Blues budget vrijmaken, iets waar een eventuele verkoop van Ziyech aan bij zou kunnen dragen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!