PSV bezegelt bliksemtransfer: Noa Lang voor miljoenen naar Eindhoven

PSV bezegelt bliksemtransfer: Noa Lang voor miljoenen naar Eindhoven

08-07-2023 21:03 Laatste update: 21:30
337

Het is officieel: Noa Lang mag zich PSV'er noemen. De Eindhovense club contracteert de Oranje-international, die overkomt van Club Brugge, tot medio 2028.

Lang werd vrijdagochtend met zijn entourage gesignaleerd in Eindhoven. Na zijn medische keuring zette de 24-jarige aanvaller zijn handtekening onder een vijfjarig contract. PSV betaalt naar verluidt een basisbedrag van 12,5 miljoen euro en nog eens twee miljoen aan bonussen. Club Brugge zette lange tijd in op vijftien miljoen.

Wedden

Meer odds

De aanstelling van de nieuwe trainer Peter Bosz speelde een belangrijke rol in de keuze van Lang voor PSV. Hij wordt in het Philips Stadion gezien als de definitieve opvolger van Cody Gakpo, die in de winter naar Liverpool vertrok.

Lang droeg in de jeugd het shirt van Feyenoord en Ajax, om in 2019 de overstap te maken naar de Amsterdamse hoofdmacht. Na huurperiodes bij FC Twente en Club Brugge werd hij in 2021 definitief overgenomen door de Belgische club. In 125 wedstrijden voor Club Brugge was hij goed voor 38 goals en 34 assists.

Lang kijkt ernaar uit om minuten te maken in het Philips Stadion, zo laat hij weten op de clubsite van PSV. "Het waren spannende weken, maar ik ben heel blij dat alles nu rond is. Ik ben hongerig naar prijzen en wil daarin heel belangrijk zijn voor het team."