Boskamp ziet nieuwe situatie voor Feyenoord: 'Dat weten andere clubs ook'

Boskamp ziet nieuwe situatie voor Feyenoord: 'Dat weten andere clubs ook'

08-07-2023 09:45
44

Jan Boskamp ziet dat Feyenoord in een nieuwe situatie terecht komt na de indrukwekkende landstitel het afgelopen seizoen. Niet alleen wordt er aan veel spelers getrokken, ook zullen andere clubs meer vragen als de Rotterdammers zich melden voor een speler.

"Ik moet zeggen: ik geniet er nog steeds van", lacht Boskamp in gesprek met Vandaag Inside. "Het enige nadeel is dat jongens die twee jaar geleden nog niet in de belangstelling stonden, dat nu wel staan door het kampioenschap. En niet van kleine ploegjes. Aan de ene kant vind ik het leuk voor die gasten, maar ook voor de opleiding op Varkenoord. Dan spreek ik over Kökcü, Bijlow en Geertruida. Als je die bedragen hoort, dan hebben ze wel ontzettend goed gewerkt daar."

Boskamp ziet wel dat Feyenoord voor de uitdaging staat om weer goede vervangers te halen. "Als je op hetzelfde niveau wil blijven moet je ook een pak geld uitgeven. Ze hebben heel moeilijke tijden gehad, dan spreek ik over twee drie jaar terug. Toen moesten ze elk eurootje twee, drie keer omdraaien. Nu hebben ze de inkomsten van de Champions League en de spelers die ze verkopen, er komt veel geld binnen. Dat weten andere clubs ook. 'Die kunnen wel dokken', zeggen ze. Als je nu allemaal hoort wat er gebeurt, dan blijft er niet veel meer over", uit het clubicoon zijn zorgen.

Toch is Boskamp tevreden over de aankopen tot dusver. "Thomas van den Belt vind ik echt een kanjer, maar ik hem alleen maar een paar keer gezien in de Keuken Kampioen Divisie. Toen speelde hij echt heel goed. Hij laat scoren, maar heeft ook scorend vermogen. Hij heeft diepte in zijn spel en kan echt heel goed voetballen. Het gat van Kökcü heb je met Ramiz Zerrouki erbij opgevuld. Ik hoop ook dat Timber zijn niveau haalt, dat hij afgelopen jaar niet gehaald heeft."

Ook Arne Slot geeft Boskamp het vertrouwen dat Feyenoord weer een gooi kan doen naar de landstitel. "Hij heeft het natuurlijk fantastisch gedaan in de twee jaar dat hij er is." Stiekem hoopte hij zelfs op meer. "Ik baal nog steeds dat we die halve finale van Ajax verloren voor de beker. Ik ben er bijna van overtuigd dat we de dubbel hadden kunnen winnen. Maar ja, je moet niet inhalig zijn, hè."