In één klap clubloos: Fadiga (ex-Heracles) mag niet meer in Frankrijk voetballen

In één klap clubloos: Fadiga (ex-Heracles) mag niet meer in Frankrijk voetballen

10-07-2023 13:38 Laatste update: 14:08
32

Noah Fadiga is een jaar na zijn overstap van Heracles Almelo naar Stade Brest plotseling clubloos. Door een hartafwijking mag de 23-jarige rechtsback niet meer in Frankrijk voetballen.

Fadiga bevestigt zijn vertrek uit Brest maandagochtend via social media. De medische commissie van de Franse voetbalbond (LFP) heeft zijn licentie ingetrokken, omdat de Belg net als zijn beroemde vader Khalilou Fadiga kampt met hartproblemen.

'Uit tests, die aan het einde van het het vorige seizoen zijn uitgevoerd, is gebleken dat er sprake is van hartritmestoornissen', aldus Fadiga. Hij heeft groen licht om te blijven voetballen, maar in Frankrijk gelden strenge regels: in de Ligue 1 mag de oud-Heraclies geen wedstrijd meer spelen.

Fadiga kwam eerder uit voor KAA Gent, Anderlecht en Club Brugge. In 2020 lijfde Heracles hem in en in Almelo verdiende hij een transfer naar Stade Brest. Daar was Fadiga ploeggenoot van doelman Marco Bizot. Hij kwam in zijn debuutseizoen in Frankrijk tot 21 competitiewedstrijden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NOAH FADIGA 𓂀 (@noah.fadiga)