Ajax-target Van den Berg vertelt over bliksemtransfer: 'Klopp was lyrisch'

Ajax-target Van den Berg vertelt over bliksemtransfer: 'Klopp was lyrisch'

13-07-2023 20:33
38

Liverpool-manager Jürgen Klopp en FSV Mainz 05-coach Bo Svensson hebben allebei een belangrijke rol gespeeld in de transfer van Sepp van den Berg naar de nummer negen van de Bundesliga. Dat vertelt de stopper zelf in gesprek met de clubkanalen.

Donderdag werd duidelijk dat Ajax een oogje had op Van den Berg, maar later op die dag tekende de jeugdinternational een huurcontract bij Mainz. De club huurt hem komend seizoen van Liverpool, terwijl er ook al afspraken zijn gemaakt over een eventuele langere samenwerking. In gesprek met de clubkanalen van Mainz reageert Van den Berg op de move. "Ik hou echt van de manier waarop Bo Svensson (de trainer van Mainz, red.) naar voetbal kijkt."

Klopp heeft Van den Berg ook een handje geholpen. De Duitse manager stond tussen 2001 en 2008 voor de groep bij Mainz. "Voordat ik hier kwam, heb ik natuurlijk ook met Jürgen Klopp gesproken. Hij was lyrisch over de club en zei dat ik me hier erg op mijn gemak zou voelen. Ik ben hier al in het stadion geweest, ken de fans en hoop samen met het team iets te bereiken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!