Update: voormalig Ajax-target voor 20 miljoen naar samenwerkingsclub Chelsea

Update: voormalig Ajax-target voor 20 miljoen naar samenwerkingsclub Chelsea

15-07-2023 21:41
30

Abakar Sylla maakt voor twintig miljoen euro de overstap van Club Brugge naar het Franse Strasbourg. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Ivoriaanse verdediger stond in de winter nog nadrukkelijk op het lijstje van Ajax.

De twintigjarige stopper uit Ivoorkust heeft al afscheid genomen van zijn ploeggenoten en trekt nu richting Strasbourg om zijn keuring af te ronden. Ook het Duitse RB Leipzig had interesse, maar het is de samenwerkingsclub van Chelsea die de strijd wint. Strasbourg is onlangs bijna in zijn geheel overgekocht door Chelsea-eigenaar Todd Boehly.

In januari stonden de zaken er nog anders voor bij Sylla, aangezien hij toen intensief werd gevolgd door Ajax. Toenmalig technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar waren erg gecharmeerd van de verdediger, maar door hun vertrek is de interesse ook bekoeld. Het feit dat Leipzig Sylla misloopt kan slecht nieuws betekenen voor Feyenoord. Het lijstje verdedigers waar ook de naam van Lutsharel Geertruida opstaat, wordt nu weer één naam kleiner.

Update: RC Strasbourg en Club Brugge hebben de transfer van Abakar Sylla bevestigd. De clubs doen geen uitspraken over de transfersom, maar naar verluidt is er twintig miljoen euro gemoeid met de overgang. Bij de partnerclub van Chelsea tekent Sylla een vijfjarig contract.