Turks gerucht: Fener laat keeper voor 5 miljoen naar Ajax gaan na Tadic-deal

Turks gerucht: Fener laat keeper voor 5 miljoen naar Ajax gaan na Tadic-deal

17-07-2023 08:54
121

Een opvallend gerucht uit Turkije: Fenerbahçe-doelman Altay Bayindir is hard op weg naar Ajax. De Amsterdammers zouden vijf miljoen euro betalen voor de 25-jarige doelman, die mag vertrekken uit Istanbul. Dat meldt onder meer Play Spor.

Bayindir was de afgelopen 4,5 jaar de eerste keeper van Fenerbahçe, maar na zijn stormachtige doorbraak is zijn ontwikkeling wat gestagneerd. De vijfvoudig Turks international is niet langer onomstreden. De Gele Kanaries staan nu bovendien op het punt om de Kroatische WK-held Dominik Livakovic in te lijven voor negen miljoen euro, zo meldde onder meer Fabrizio Romano al. Daardoor dreigt Bayindir definitief op de bank te belanden. 

Wedden

Meer odds

Fenerbahçe wil meewerken aan een deal met Ajax, dat zelfs al dicht bij de komst van de 1.98 meter lange sluitpost zou zijn. De Turkse geruchten komen, nadat er eerder deze maand vraagtekens werden geplaatst bij de toekomst van Géronimo Rulli in de Johan Cruijff Arena. De Argentijse sluitpost zou niet helemaal gelukkig zijn in Nederland en openstaan voor een terugkeer naar Villarreal.

Mocht Bayindir daadwerkelijk bij Ajax aan de slag gaan, dan bewandelt hij de omgekeerde weg van Dusan Tadic. Fenerbahçe legde de Servische aanvaller vast, nadat zijn contract bij Ajax was ontbonden. De Telegraaf schreef eerder dat de Amsterdammers garanties wilden, zoals een transfersom of bonussen, voor het geval Tadic snel bij een nieuwe club zou tekenen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!