Slot stellig: 'Deze weken zijn bepalend voor wat zijn status is bij Feyenoord'

Slot stellig: 'Deze weken zijn bepalend voor wat zijn status is bij Feyenoord'

17-07-2023 09:58 Laatste update: 10:01
54

Neraysho Kasanwirjo moet flink aan de bak bij Feyenoord. De 21-jarige verdediger krijgt tijdens de voorbereiding de kans om zich te laten zien aan trainer Arne Slot. 

"Kasanwirjo heeft een half jaar gehad om zich aan te passen", aldus Slot in gesprek met De Telegraaf. "Nu zijn deze weken wel bepalend voor wat zijn status is. Dit is een fase waarin iedere speler kan laten zien of hij wel of niet doorgegroeid is. Ik denk dat hij het laatste half jaar zeker wel stappen heeft gemaakt sinds hij van FC Groningen kwam. Dat was toen voor hem ook een soort cultuurshock, zeker gezien de situatie van FC Groningen op dat moment."

Slot ziet verbeterpunten bij Kasanwirjo. "Zijn grote focus zal liggen op het krijgen van stabiliteit in zijn prestaties. Je ziet bij hem absoluut de potentie voor Feyenoord 1. Maar er zijn ook acties, zoals het weggeven van die strafschop tegen Club Brugge afgelopen woensdag, dat hij ineens van een 9 naar een 3 gaat. Daar zit voor hem de grootste uitdaging. Niet of hij goed genoeg is, maar of hij stabiliteit als topspeler kan krijgen."

De kans bestaat dat Kasanwirjo concurrentie krijgt van de 21-jarige Ramon Hendriks. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan FC Utrecht, maar kreeg te maken met blessureleed. Hendriks mag zich eveneens bewijzen aan Slot. "Ook Ramon krijgt eerst de kans om zich hier te laten zien in de voorbereiding."