'Sevilla-spits lijkt binnenlandse move te maken nadat Ajax-interesse 'vervaagt''

'Sevilla-spits lijkt binnenlandse move te maken nadat Ajax-interesse 'vervaagt''

19-07-2023 22:21
58

Het lijkt er momenteel niet meer op dat Rafa Mir naar Ajax komt. Op dit moment ligt Valencia op pole position voor de spits van Sevilla, terwijl de interesse van Ajax 'vervaagt'.

Dat meldt Mundo Deportivo. Ajax is op zoek naar een nieuwe spits, die de concurrentiestrijd aan kan gaan met Brian Brobbey. In Spanje werden de Amsterdammers gelinkt aan Mir, die mag vertrekken bij Sevilla. Ajax leek wel oren te hebben naar een huurdeal, maar directeur Sven Mislintat pakt om onbekende redenen niet door voor Mir.

Valencia, waar de Spaanse aanvalsleider doorbrak, doet dat op zijn beurt wel. Met beperkte middelen hoopt de club uit de sinaasappelstad Mir toch binnen te halen. Valencia is bereid om het volledige salaris van de oud-jeugdinternational over te nemen, maar Sevilla wil meer. De Europa League-winnaar zet in op een flinke huursom, van ongeveer vijf miljoen euro, of een verplichte optie tot koop.

Mir zou wel oren hebben naar een Ajax-transfer, maar hij geeft de voorkeur aan een terugkeer bij Valencia. De La Liga-clubs zullen in de komende dagen verder gaan met onderhandelen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!