'Kane plaatst Spurs voor dilemma: verkoop aan Bayern of transfervrij vertrek'

'Kane plaatst Spurs voor dilemma: verkoop aan Bayern of transfervrij vertrek'

21-07-2023 09:14
35

Tottenham Hotspur staat voor een dilemma. Harry Kane heeft intern kenbaar gemaakt dat hij zijn medio 2024 aflopende contract niet zal verlengen. Als de Londenaren hem deze zomer niet aan Bayern München verkopen, vertrekt hij dus tranfervrij.

The Lilywhites willen Kane eigenlijk niet kwijt. Niet voor niets werd hem al een sterk verbeterd contractvoorstel gedaan. De clubtopscorer kon fors meer gaan verdienen dan de 350.000 euro per week die hij nu al krijgt. Daar gaat hij dus echter niet op in en dat zadelt Spurs op met een stevig dilemma, meldt The Times.

Kane zal geen breuk forceren, maar heeft niet de intentie om na 2024 te blijven en staat open voor een transfer naar Bayern. Daarom moet Tottenham een moeilijk besluit nemen als Der Rekordmeister een nieuw bod uitbrengt op de Engelse international. Een eerste voorstel van tachtig miljoen euro plus bonussen werd nog afgeslagen. De Premier League-club zou inzetten op een bedrag van 115 miljoen.

Spurs kan het geld goed gebruiken om de selectie van manager Ange Postecoglou op andere posities een impuls te geven. Met Heung-min Son en Richarlison blijft er het nodige aanvallende talent over. Tegelijkertijd is de kans op deelname aan de Champions League een stuk groter met Kane, dan zonder hem. Dit seizoen eindigden de Noord-Londenaren teleurstellend als achtste. 

Mocht de ploeg van Postecoglou zich dankzij Kane weer plaatsen voor het miljardenbal, dan verdient de topspits een groot deel van de misgelopen transfersom alweer terug. Als het echter opnieuw misgaat, dan loopt Spurs twee keer zoveel geld mis.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!