Slot: 'Onze duurste transfer ooit is de helft van de linksbuiten van PSV'

Slot: 'Onze duurste transfer ooit is de helft van de linksbuiten van PSV'

22-07-2023 20:16 Laatste update: 21:14
136

Arne Slot ziet dat er een heel goede basis ligt bij Feyenoord ten opzichte van een jaar geleden, maar hij weet ook dat met Orkun Kökcü, Sebastian Szymanski en Oussama Idrissi toch weer drie basisspelers zijn vertrokken. De succescoach mikt daarom op één of twee topversterkingen.

"Ik vind dat we er hartstikke goed voorstaan en ik kijk met een heel goed gevoel uit naar dit seizoen. En dat gevoel kan nog veel beter worden als we heel succesvol zijn op de transfermarkt", zegt Slot tegen ESPN. "We zijn op zoek naar spelers die er gelijk staan en ons aan de bovenkant versterken. Als we dat niet kunnen vinden, kunnen we naar jonge, talentvolle spelers kijken, zoals we de afgelopen jaren vaak hebben gedaan. Maar de insteek aan de voorkant is: kunnen we één of twee spelers vinden die ons aan de bovenkant versterken? Dat kost vaak veel geld."

Feyenoord is onder meer in de markt voor linksbuiten Luka Ivanusec. De Kroatische international moet overkomen van Dinamo Zagreb. Daarnaast staat de Russische aanvallende middenvelder Arsen Zakharyan op het lijstje, al lijkt hij aan de dure kant. "Om dit elftal nog verder te versterken is niet makkelijk, omdat we al zoveel kwaliteit hebben. Als je dat voor elkaar moet krijgen, betekent het dat er bepaalde financiën tegenover staan. Daar hebben we uiteraard ons plafond in."

Slot krijgt de vraag of hij weleens jaloers naar de aankopen van Ajax en PSV kijkt. De titelconcurrenten geven doorgaans hogere bedragen uit voor nieuwe spelers. "Ik vind dat je nooit naar andere clubs moet kijken. Ik zal niet zeggen dat je dat op een onbewaakt ogenblik niet eens doet...", lacht hij. "Maar het is niet gezegd dat wij het niet kunnen. We hebben blijkbaar nog niet de speler kunnen vinden die in onze financiën past. Ik ga nu toch een kleine vergelijking maken, waarvan ik net zei dat je dat niet moet doen: onze duurste transfer ooit is misschien de helft van de linksbuiten van PSV", doelt hij op Noa Lang.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!