'Luis Enrique weigert mee te werken aan pesterijen van PSG richting Mbappé'

'Luis Enrique weigert mee te werken aan pesterijen van PSG richting Mbappé'

23-07-2023 08:17
43

De situatie van Kylian Mbappé zorgt voor grote spanningen in Parijs. Paris Saint-Germain verzet zich met hand en tand tegen een transfervrij vertrek van de 24-jarige ster, voor wie zelfs een seizoen op de bank dreigt. Voorlopig weigert trainer Luis Enrique daar echter aan mee te werken, meldt Relevo.

De bom barstte toen Mbappé bekendmaakte dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen. PSG vindt het echter onmogelijk dat de topaankoop van 180 miljoen euro en één van de beste spelers ter wereld gratis de deur uitloopt. De Franse kampioen dreigt met verregaande maatregelen als de pijlsnelle aanvaller niet verlengt óf vertrekt. Real Madrid is de grootste kanshebber op zijn handtekening, maar de Koninklijke lijkt pas in 2024 toe te willen slaan.

PSG hield Mbappé al buiten de selectie voor de tour naar Japan. Hij traint momenteel met 'de ongewensten', zoals Franse media het groepje overbodige spelers noemt. Onder hen bevindt zich onder meer Georginio Wijnaldum. Het is een eerste straf voor Mbappé, maar zijn uitsluiting veroorzaakt ook frictie tussen Luis Enrique en de clubleiding. Volgens Relevo is de Spanjaard een nieuwe 'hoofdrolspeler in deze cocktail'.

Luis Enrique is namelijk niet van plan om de bevelen van hogerhand op te volgen. Als de oefenmeester van mening is dat Mbappé zowel op het veld als in de kleedkamer geaccepteerd wordt, dan wil hij gewoon een beroep doen op zijn sterspeler, die sportief nog van grote waarde kan zijn.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!